Skip to main content

Flygtningsrådgivning

Frivillig Flygtningehjælp er en forening, som er en del af Dansk flygtningehjælp og tilknyttet Frivilligcenter Græsted, Græsted Stationsvej 8b, Græsted.

Foreningen har til opgave er at hjælpe flygtninge, som flytter til Gribskov Kommune, med at blive integreret i kommunen. Nytilflyttede er ofte usikre overfor deres fremtid og har ingen kontakter, mens de etablerede flygtninge ofte har behov for hjælp og støtte.

Her er udpluk af foreningens aktiviteter, og det fulde overblik og gavnlige informationer kan ses på www.frivilligflygtningehjaelp.dk

Rådgivning til flygtninge

På Frivillighedscentret er der individuel flygtningerådgivning hver onsdag fra kl. 17.00-19.00. Foreningen Frivillig Flygtningehjælps rådgivninger står for rådgivningen og kan også tilbyde rådgivning andre dage, men dette skal aftales på forhånd med den tilknyttede rådgiver.

Ansvarlig for rådgivningen er Steffen Hansen.

Andre flygtninge forhold

Onsdagscafé

På Frivillighedscentret er der oprettet en ”café for flygtninge” onsdage fra 16.00-19.00, som både har til formål at træne sproget, spise mad sammen og danne netværk imellem flygtningene og frivillige danskere. Der kræves ingen tilmelding til caféen - man møder bare op.

Lektiehjælp

I samme tidsrum (onsdage fra kl. 16.00-19.00) tilbydes flygtninge både børn og voksne hjælp til skoleopgaver.

 

 

Flygtningelager for møbler, tøj og køkkenting

Foreningen har et lager i Esrum, som indeholder møbler, tøj samt alverdens køkkenting, som indrejste/placerede flygtninge i Gribskov Kommune kan få, som hjælp til at etablere et hjem.

 

Lageret er åbent efter aftale med Anette Kampf tlf. 2946 6151 mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..